Natalna Astrologija - Lični Horoskop

PLANETE U ZNACIMA

Podaci za Horoskop: Drew Barrymore: 22.02.1975; 11:51:00; Culver City (CA) (USA)

ribe sunce Sunce u Ribama

Znak u kome se Sunce nalazi u natalnom horoskopu opisuje način na koji želimo da se ostvarimo kao i način na koji očekujemo da nam drugi budu podređeni. Sunčev znak opisuje i naše okruženje i okolnosti u kojima želimo da živimo ali i kvalitet odnosa koje težimo da uspostavimo sa onima koje volimo ili koji su nam potrebni.

rak mesec Mesec u Raku

Položaj Meseca u znaku opisuje naše ponašanje u ranoj mladosti, ali i naše instinktivne reakcije na neočekivane događaje, okolnosti i akcije drugih ljudi. Znak u kome se nalazi Mesec opisuje i naše ponašanje prema onima koji su nam emotivno najbliži, bez obzira da li su to roditelji, deca, bračni partner ili prijatelji.

vodolija merkur Merkur u Vodoliji

Položaj Merkura u određenoj kući označava oblast u kojoj želimo da druge ubedimo u ispravnost svojih ideja. On takođe opisuje teme o kojima rado pričamo i oblasti za koje nalazimo najinteresantnije sagovornike. Kuća u kojoj se nalazi Merkur ukazuje i na područja koje najbrižljivije izučavamo, gde posvećujemo najveću pažnju detaljima i gde ne dozvoljavamo drugima da imaju bolje predloge i rešenja od nas. Položaj Merkura u određenoj kući ukazuje i na oblasti gde sa drugima možemo imati sporove ili nesporazume zbog nespremnosti da ih saslušamo ili razumemo ukoliko se njihove ideje i razmišljanja ne slažu sa našim.

ribe venera Venera u Ribama

Znak u kome se nalazi Venera najtačnije opisuje okolnosti koje nam pričinjavaju zadovoljstvo, kao i način na koji volimo da uživamo i provodimo slobodno vreme. On ukazuje na našu sposobnost uklapanja u društvo, opisuje vrstu društva i okolnosti koje nam odgovaraju, naše naklonosti i sklonosti, ali i našu postojanost i stabilnost. U ženskom horoskopu znak u kome se nalazi Venera opisuje način ispoljavanja ženstvenosti, a u muškom tip idealne žene koja ga može zavesti.

jarac mars Mars u Jarcu

Položaj Marsa u znaku opisuje način na koji sebe neposredno predstavljamo drugima, način na koji nas drugi prihvataju ili razloge zbog kojih nas izbegavaju. Od znaka u kome se nalazi Mars zavisi način na koji ispoljavamo svoju energiju ali i stepen upornosti i količina strpljenja koje posedujemo. Takođe, položaj Marsa u znaku govori o našoj zabrinutosti za sopstveno zdravlje i opisuje način na koji ispoljavamo fizičku i seksualnu energiju. Znak u kojem se Mars nalazi utiče na našu potrebu za slobodom i način na koji rešavamo lične probleme ali i objašnjava uzroke naše ljutnje ili nespokojstva. U muškom horoskopu Mars označava način ispoljavanja muškosti, a u ženskom tip idealnog muškarca koji bi je mogao zavesti i osvojiti.

ribe jupiter Jupiter u Ribama

Znak u kome se nalazi Jupiter opisuje tip i vrstu naših ideala, kao i način na koji želimo da ih ostvarimo. Osobine ovog znaka uticaće na način formiranja naše svesti i usvajanje sistema vrednosti karakterističnog za pojedine generacije. Ove generacijske osobenosti najlakše se mogu prepoznati po težnjama, idealima, verovanjima ali i po stilu oblačenja.

rak saturn Saturn u Raku

Znak u kome se nalazi Saturn opisuje način na koji prihvatamo odgovornosti i vrste prepreka na koje nailazimo i koje moramo prevazići. Međutim, on označava i opšte društvene uslove u kojima smo odrasli ili u kojima se nalazi naša generacija, kao i koliko takvi uslovi utiču na naš razvoj, napredak, formiranje ciljeva u životu.

skorpija uran Uran u Škorpiji

Položaj Urana u određenom znaku označava ideale o slobodi, ravnopravnosti, tehničkom i tehnološkom progresu i spremnost prilagođavanja promenama po pitanjima tehničko-tehnoloških promena. Međutim, on takođe može najaviti njihovu zloupotrebu, i iskrivljeno ili utilitarističko tumačenje. Uran opisuje način na koji shvatamo humanost i vrstu pomoći koju pružamo drugima. Značenje Urane opisuje za određene generacije, pošto je dužina boravka Urana u određenom znaku oko sedam godina.

strelac neptun Neptun u Strelcu

Položaj Neptuna u određenom znaku označava, na generacijskom nivou, smer idealističkih težnji, aktuelne umetničke pravce, ideologiju i duhovnost određenih generacija ali i zloupotrebu snova, vizija, stremljenja i nadanja. Neptun ostaje u određenom znaku u proseku oko 14 godina.

vaga pluton Pluton u Vagi

Pluton u određenom znaku ostaje između 14 i 30 godina. On opisuje podsvesne želje i potrebe celih generacija za sigurnošću u fizičkom i materijalnom smislu, odnos prema psihološkim i intimnim pitanjima, ali i potrebu za rušenjem, menjanjem ili stvaranjem novih organizacija, bankarskih, državnih i društvenih sistema i uređenja.

strelac s.cvor Severni Čvor u Strelcu

blizanci ascendent Ascendant u Blizancima

vodolija mc Midheaven u Vodoliji