Natalna Astrologija - Lični Horoskop

PLANETE U KUĆAMA

Podaci za Horoskop: Chris Sarandon: 24.07.1942; 12:00:00; BECKLEY, RALEIGH, WV

sunce Sunce u 10. Kući

Kuća u kojoj se nalazi Sunce ukazuje na oblast života u kojoj težimo da se ostvarimo i dobijemo značajna priznanja. Na ovom polju ne smemo da izgubimo. U kontekstu aktivnosti ove kuće priželjkujemo skladne odnose koji nam otvaraju mogućnost da realizujemo svoje planove. Ovde želimo da dominiramo i da nas drugi doživljavaju kao autoritet. Ako možemo reći da postoji područje života u kojem se ne predajemo sve dok ne ostvarimo odnose koji nas čine srećnim onda je ono svakako predstavljeno poljem u kojem se nalazi Sunce.

mesec Mesec u 3. Kući

Položaj Meseca u određenoj kući natalnog horoskopa ukazuje na područje na kojem želimo da ostvarimo osećaj sigurnosti i iskažemo emocije. Značenje kuće opisuje način na koji želimo da se potpuno otvorimo i otkrijemo, da priznamo da smo slabi i nemoćni, ali samo ako zauzvrat dobijemo bezuslovnu podršku i razumevanje. Kuća u kojoj se Mesec nalazi opisuje i oblast u kojoj želimo da nesebično pomognemo drugima i da nam ta pomoć bude uzvraćena. Mesec ukazuje i na područja aktivnosti u kojima uživamo podršku drugih ljudi. Ova podrška je zasnovana na instinktivnim reakcijama i emocijama i najčešće iza nje ne stoje nikakve zadnje namere. Međutim, položaj Meseca ukazuje i na način na koji najlakše možemo da budemo povređeni ili na mesto gde sebe instinktivno štitimo da ne bismo bili povređeni.

merkur Merkur u 10. Kući

Položaj Merkura u određenom znaku pokazuje kako, sa kim i o čemu najradije komuniciramo. Merkur u određenom znaku opisuje i način na koji druge ubeđujemo u sopstvene ideje, stavove i postojanost i verodostojnost naših tvrdnji.

venera Venera u 9. Kući

Položaj Venere u određenoj kući natalnog horoskopa opisuje mesto, oblasti i okolnosti gde se osećamo najprijatnije i način na koji najviše uživamo. Pohvale, priznanja i laskanja drugih ljudi najviše nam znače kada su u vezi sa oblastima na koje ukazuje kuća u kojoj se nalazi Venera. Uspeh u vezi sa okolnostima koje opisuje ova kuća predstavlja naše istinsko ispunjenje i namešta nam ”osmeh koji ne silazi sa lica”. Takođe i neuspeh u vezi sa istim okolnostima čini nas neraspoloženim i nezadovoljnim (premda ne i očajnim) i tera nas da potražimo zadovoljstvo na drugoj strani, najčešće kroz preterivanje u jelu, piću, lagodnom i nedisciplinovanom, a ponekad i nemoralnom životu.

mars Mars u 11. Kući

Kuća u kojoj se nalazi Mars opisuje oblasti i okolnosti u kojima ne želimo da popustimo i gde smo spremni da se borimo do kraja. Ovo su područja na kojima nerado ili nikada ne odustajemo i gde osećamo da moramo da budemo prvi. Mars takođe ukazuje i na oblasti u kojima želimo da uspemo, ne dopuštajući drugima da ruše naše ideje ili predstave. U sferama života koje su pod uticajem Marsa smo snažni i odlučni, idemo svim srcem i bez razmišljanja i tražimo kompletnu slobodu u odlučivanju, izboru, stavovima i delovanje po sopstvenom nahođenju.

jupiter Jupiter u 10. Kući

Kuća u kojoj se nalazi Jupiter opisuje okolnosti u kojima ostvarujemo naše ideale, ciljeve ka kojima usmeravamo naše ambicije i način na koji formiramo naše vizije. Verujemo da je u oblasti koju opisuje kuća u kojoj se nalazi Jupiter zapisana naša sudbina. Zbog toga smo optimisti u pogledu većine aktivnosti koje se tiču tog područja, ubeđeni da ćemo konačno dospeti u povoljne okolnosti i ispuniti svoje težnje. Takođe, u ovim oblastima ponekad možemo da očekujemo više od onoga što smo objektivno sposobni da uradimo ili što je moguće. Položaj Jupitera ukazuje i na ono što najviše cenimo ili idealizujemo kod drugih i opisuje ljude čije društvo stvarno želimo.

saturn Saturn u 9. Kući

Položaj Saturna u određenoj kući opisuje naša lična iskustva i nemogućnost uspostavljanja zadovoljavajućih odnosa u vezi sa okolnostima koje opisuje ta kuća. Sa tom kućom su obično povezana naša gorka iskustva, koja nas uče da budemo oprezni po nekim pitanjima. Saturn donosi i nedostatak pravog zadovoljstva i ispunjenosti po tim pitanjima i oblikuje naš celovit pristup životu na osnovu ličnog iskustva. Ponekad se Saturn opisuje kao nemanje ili nemogućnost ostvarivanja uspeha u vezi sa značenjem kuće na koju deluje međutim, to najčešće nije tačno. Naprotiv, Saturn omogućava postizanje izuzetnih rezultata u tim oblastima ali nagoveštava i iznenadnu promenu okolnosti. Tako nam Saturn obezbeđuje iskreno i pravo uživanje, da bi nam ga već u sledećem trenutku na neki način oduzeo - zbog toga što nismo bili oprezni, promišljeni, realni, dostojni, postojani ili jer smo bili previše samouvereni, sujetni, previše ambiciozni, gramzivi ili nedosledni. Saturn proizvodi gorka iskustva, jer niko od nas ne želi da prizna da nečega nije dovoljno vredan, naročito onda kada mu je do toga stalo. Saturnove principe, nagoveštene u natalnom horoskopu, možemo ignorisati ili im pak previše popuštati. Ukoliko ignorišemo Saturnove principe, preterivaćemo priređujući sebi događaje u vezi sa odgovarajućom kućom i insistirati na njihovom ostvarivanju. U trenutku kad ostvarimo naše želje i pomislimo da smo ga ”pobedili” Saturn će nas opomenuti na sebi svojstven način. Sa druge strane, možemo previše uvažavati Saturnova ograničenja i gotovo fatalistički smatrati da nam neke stvari jednostavno ”ne idu od ruke”. Ne trudeći se da ih popravimo lako možemo usvojiti defetistički princip i negirati da te stvari uopšte imaju ikakvu važnost. Ni jedan ni drugi pristup, sam za sebe, nije ispravan. Razumevanje ograničenja koja nameće Saturn mora postati naš način stvaranja zdrave ambicije, realnosti, odgovornosti, doslednosti, obzirnosti i prihvatanja teškoća koje moramo nositi kroz život. Na taj način, Saturn postaje naš učitelj i označava sposobnost da učimo na bazi iskustva, da se razumno i odgovorno ponašamo i da svoje sposobnosti i talente pretvaramo u konkretne i opipljive rezultate. U tom slučaju predstavlja našu mudrost i postaje planeta koja označava našu ambiciju, disciplinu i sposobnost podnošenja napora i istrajavanja u teškim situacijama.

uran Uran u 8. Kući

Položaj Urana u određenoj kući pokazuje u kojim okolnostima i događajima želimo da iskažemo svoju potrebu da budemo drugačiji. U ovoj oblasti ne želimo da nam se drugi mešaju u odluke i vidimo šansu da izmenimo stvari i potražimo alternativu uobičajenom načinu razmišljanja i vrednovanja stvari i događaja. U izgradnju tih novih i drukčijih okolnosti, spremni smo da uložimo svoje vreme i trud, bez obzira da li za to imamo moralnu ili materijalnu pomoć drugih ljudi, jer nam uspeh po tim pitanjima daje osećaj zadovoljstva, slobode i nesputanosti.

neptun Neptun u 12. Kući

U oblastima koje opisuje kuća u kojoj se nalazi Neptun ne želimo da prihvatimo realnost, ne mirimo se sa sudbinom i nerado se suočavamo sa istinom već želimo da budemo zavedeni i poneseni. U ovoj oblasti spremni smo da drugima pomognemo ali i ulijemo lažnu nadu, iskažemo saosećanje ili kažemo stvari koje nisu tačne samo da bi nam poverovali ili da bismo im olakšali situaciju. U vezi sa događajima i okolnostima koje opisuje kuća u kojoj se nalazi Neptun ne želimo da priznamo istinu, i podsvesno priželjkujemo da budemo prevareni jer nam je lakše da živimo u idealima nego u realnosti. Kao takav, Neptun donosi lažne nade i razočarenja koja su posledica odnosa na koji smo sami, uglavnom podsvesno, pristali.

pluton Pluton u 10. Kući

Položaj Plutona u određenoj kući ukazuje na našu potrebu da u toj oblasti budemo promišljeni, duboko svesni, razložni i da shvatimo suštinu i motive u vezi sa okolnostima i događajima koje opisuje ova kuća. Tu moramo da shvatimo dublje značenje svojih motiva, da ih opravdamo i ispitujemo njihovu ispravnost. Ako smo na bilo koji način povređeni u vezi sa tim okolnostima, spremni smo da reagujemo snažno, silovito i beskompromisno, bez obzira na cenu. U odnosu na te okolnosti moramo da vladamo, raspolažemo, neposredno utičemo, upravljamo, odlučujemo ali ne otvoreno i očigledno već pod maskom, prikriveno, suptilno i neprimetno. Čak i u slučaju nastupanja nepovoljnih okolnosti, teškoća, velikih problema u vezi sa okolnostima i događajima za koje je vezana kuća u kojoj se nalazi Pluton, mi se ne predajemo već izlazimo očvrsnuti, beskompromisniji i uporniji u nameri da ostvarimo ono što smatramo da je neophodno ili što predstavlja naš interes. Svaku povredu tih okolnosti ne praštamo odistinski već samo deklarativno i, obično podsvesno, čekamo priliku da se revanširamo. Intenzitet osećanja koje donosi Pluton obično nismo u stanju da sagledamo realno i zdravorazumski jer ona opisuju stanja nama nepoznatih dubina naše psihe.

s.cvor Severni Čvor u 11. Kući

ascendent Ascendant u 1. Kući

mc Midheaven u 10. Kući